Toba de pui

de Miha in Mezel de casa, 11 Ian 2011 | 21086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 30 g gelatina
  • sare si piper boabe
  • 1 frunza de dafin
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 cutie de carton (goala) de suc natural
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de pui:

Carnea bine spalata si portionata se pune intr-o cratita medie ca marime si se presara cu gelatina, sare si piper. Se adauga si foaia de dafin.

Intr-o cratita mai mare, pe jumate cu apa, punem cratita cu carne. Punem pe foc, aducem apa din vasul mare la punctul de fierbere, apoi dam focul mic mic si lasam carnea sa fiarba in suc propriu, sub capac, undeva in jurul a 3 ore. In tot acest timp mai intoarcem carnea de pe o parte pe alta de cateva ori.

Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se raceasca foarte bine, apoi o alegem de pe oase.

Usturoiul se piseaza si se adauga in zeama de la carne, se lasa cateva minute, apoi toata zeama se strecoara.

Pentru faza finala a retetei ar trebui o cutie de carton de la suc natural, din aceea de forma rotunda. Cum noi nu bem suc din comert, n-am avut, asa ca am pus intr-o cutie patrata, de la lapte.

Deci, in cutia taiata la un capat, se pune carnea scoasa de pe oase si rupta bucati cu mana. Turnam zeama deasupra, agitam putin cat sa se aseze carnea foarte bine si acoperim cu o folie alimentara. Dam la rece pana a doua zi, cand lichidul s-a inchegat foarte bine.

Taiem cutia de carton cu un foarfece, scoatem toba pe un platou si feliem dupa dorinta.

Sursa

 

 

TIPS-URI

1

daca doriti ca toba sa fie mai picanta, cu gust intens de usturoi, amestecati usturoiul bine pisat cu carnea

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

adry88 1

04.06.2011, 10:09

ce bn arata

dinugaber 1

22.05.2012, 19:21

Dar ce bun iese din aripi de curcan si ce mai este de folos din aceasta pasare... Dar si un morcov este bine venit la fierbere, apoi la decorarea cestei piftii de pasare.

Bya Ralu 1

22.10.2012, 16:41

bun bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Toba